Stilte, Rust en Natuur

Een prachtig stuk natuur loopt vanaf het klooster tot helemaal aan de Vaart. Vroeger diende de tuin als zelfvoorziening van het klooster. Momenteel heeft de 4 hectare grote tuin verschillende functies. De school gebruikt een halve hectare voor sportvelden; 2 hectare wordt ingezet voor een duurzaam samenmoestuin-project en vlak tegen het klooster ligt de stiltetuin waar rust en bezinning centraal staan.

Moestuin

Een moestuin waar iedereen welkom is en samen ecologisch verantwoord voedsel geproduceerd wordt. Dat was het doel van drie enthousiaste Tildonkenaren. De nieuwe moestuin brengt mensen uit de omgeving bij elkaar, niet alleen voor groenteteelt, maar ook om samen te genieten een rustige wandeling of zomerse dagen. Ook jij bent van harte welkom!

Meer weten of wil jij ook je steentje bijdragen aan de nieuwe kloostertuin?

De tuin zelf is eigendom van VZW immo kwaliteitsfonds. De VZW Nieuwe Kloostertuin Tildonk huurt de grond voor onbepaalde tijd van immokwaliteitsfonds vzw.

Stiltetuin

Wachtend op de lente om open te bloeien.

Geleide bezoeken

Benieuwd naar de vele verhalen van de Engelenburcht? Een paar keer per jaar stellen we onze deuren open om (onder begeleiding van een gids) het voormalig Uruslinenklooster te ontdekken.
Via onze kalender houden we je op de hoogte van onze evenementen.

 

Kruineikestraat 5 3150 Tildonk (Haacht) - 0473 /76 26 56 -   lmilan@ons.be