Toerisme en Beleving

Het oude Ursulinenklooster in Tildonk bracht duizenden meisjes een opleiding bij, doorstond meerdere oorlogen en was één van de grootste meisjesinternaten in België.

Engelenburcht is niet alleen rijk aan geschiedenis, maar bevindt zich ook in een prachtig stukje natuur. Op een van de vele wandeltochten kan je genieten van de rustgevende natuur. Via knooppunten fiets je langs sporen van de Groote Oorlog. In Belevingscentrum '14-'18 zie, hoor en beleef je hoe het leven in Tildonk eraan toeging tijdens WO I.

 

Belevingscentrum

Hoe verliep de Eerste Wereldoorlog in Vlaams-Brabant? Hoe gingen de mensen om met het geweld, de voedselschaarste, de onzekerheid? Waar werd er gevochten, wat was de schade en hoeveel doden vielen er? En welke rol speelde het Klooster van Tildonk in WOI?

Een bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18 dompelt je onder in het leven tijdens de oorlog en dit op een boeiende en interactieve manier. Getuigenissen leren je uit eerste hand hoe het dagelijkse leven er aan toe ging. Foto’s, anekdotes en pakkende levensverhalen geven je het gevoel alsof je er zelf bij was. Maar je krijgt ook het grotere plaatje te zien: de gevechten en de internationale context achter de oorlogsellende.

Lees meerFietstochten

Ga met de fiets op zoek naar sporen van de Eerste Wereldoorlog. Drie fietsroutes ontrafelen de oorlogsgeschiedenis van Vlaams-Brabant en nemen je mee op een tocht langs veldslagen, heldendaden en vergeten verhalen.

Zin om op ontdekking te gaan?

Nog meer fiets- en wandeltips? Neem een gratis abonnement op Groene Gordel & Hagelandmagazine  Laat je verleiden door inspirerende  artikels of ga meteen op pad met de uitneembare fiets- en wandelkaarten. En wat meer is, je kunt je gratis abonneren. Tweemaal per jaar valt het magazine dan in je brievenbus!


Abonneer je nu!
Wandeltochten

Flaneren door de kloostertuinen of wandelen langs de Vaart. De prachtige natuur rondom Engelenburcht is een ideale plaats om tot rust te komen. De gekende Lipsewandeling krijgt een nieuwe route. Starten doe je aan Engelenburcht en via de Kloostertuin start je toch doorheen de streek. Deze wandeling biedt de toeristen, die het Belevingscentrum bezoeken, de mogelijkheid om in de omgeving nog meer te zien en te doen.

Geleide bezoeken

Benieuwd naar de vele verhalen van de Engelenburcht? Een paar keer per jaar stellen we onze deuren open om (onder begeleiding van een gids) het voormalig Uruslinenklooster te ontdekken. Via onze kalender houden we je steeds op de hoogte van onze evenementen.


    Kruineikestraat 5 3150 Tildonk (Haacht) - 0473 /76 26 56 -   lmilan@ons.be